Fa ablak gyártás
 
A magas minőségű fa ablakok  gyárilag készre felületkezelve, üvegezve, beépítésre kész állapotban kerülnek kiszállításra. Az ablakgyártók nagy pontosságú modern gépeken az asztalos szakma legjobb fogásait alkalmazva tartósan megbízható terméket állítanak elő. A jó minőségű faablakot vásárlók egy esztétikus, megbízhatóan működő kiváló termékkel lesznek gazdagabbak.
 
 A gyártás alapanyaga a rétegragasztott, hibakiejtéssel készülő szárított alapanyag. Az alkalmazott fafajok közül választhatunk luc, erdei vagy vörösfenyőt, tölgyet, vagy a szokásos exota anyagokat, framire, meranti alapanyagot. Az alkatrészek fedőrétege hossztoldás nélküli, vagy  hossztoldott, utóbbi csak esztétikai kérdés, szilárdsági szempontból nem gyengébb anyag. A fedőrétegek sűrű szövetszerkezetű, álló évgyűrűs lamellákból állnak, húrmetszetes u.n. „flóderes”anyagot nem tartalmaznak, utóbbi ugyanis nem időjárásnak ellenálló, bármennyire is esztétikus lenne.
 
rétegragasztott hibamentes alapanyag
 
 Az alapanyag méretreszabást követően profilozásra, csapozásra kerül, ahol az alkatrészek elnyerik végleges keresztmetszetüket és kialakításra kerülnek a keretkötéshez szükséges csapozások.  A felület minőségét századmilliméter pontosságú finomgyalulás, vagy csiszolás adja meg, amelyet még keret összeépítés előtt elvégeznek. A kész alkatrészeket tok és szárny keretté állítják össze, valamennyi ragasztási műveletnél vízálló ragasztót használva. 
 
megmunkálóközpont fa ablak alkatrészgyártáshoz
 
A nyers keretek gombavédő alapozást kapnak, majd finom csiszolást és portalanítást követően többrétegű fedő, vagy lazúr festést. Mindkét festési eljárás rugalmas, a fa mozgását követni képes réteget képez, amely tartósan ellenáll az időjárás hatásainak. A legjobb minőséget képviselő ablakgyártók 10 év garanciát nyújtanak a felületkezelésre, az ajánlott karbantartás elvégzése esetén.
 
fa ablak sarokmetszet
 
A fa ablak a leggondosabb gyártás, beépítés és karbantartás esetén is időszakonként kezelésre szorul, az esetleges kisebb sérüléseket a külső oldalon időben kezelni, javítani kell. A külső oldal élettartama függ a kitettségtől, mennyire éri a napsütés és a csapadék az ablak felületét, és az alkalmazott festék színétől. A túl sötét és a túl világos, színtelen felületkezelés ebből a szempontból nem ajánlott. A sötét felületek nyáron felmelegednek akár 60 fokra is, a színtelen felületkezelés pedig nem biztosít elegendő UV védelmet a faanyag számára.
 
 A felületkezelő anyag száradását követően a keretekbe elhelyezik a tömítőprofilokat, elkészül a  vasalatszerelés, üvegezésre kerülnek, összekészítve várnak a kiszállításra.
 vasalatszerelés ablakszárnyon
 
Az ablakok, ajtók egyéb tartozékai ( kilincsek, vasalattakarók, cilinderek) külön csomagban kerülnek átadásra a beépítéshez, ezeket a beépítést követően kell felszerelni. Ugyancsak tartozékként kerül összekészítésre a megrendeléstől függően az esetleges redőny, külső/belső párkány, soroló és szegőlécek stb.
A késztermékek állványon, rögzítve és a szállítási sérülésektől védve kerülnek leszállításra, vagy kerülnek átadásra a gyártó telephelyén.
 
                       

 

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐINKET KAPCSOLAT
Prohászka Rajmund I-Wood Kft +3670 3689138 prohaszka@iwood.hu
Kocsis Lajos Gealan Fenstersysteme  +3630 288 8124 Lajos.Kocsis@gealan.hu
Vigh Károly Hofstädter Kft +3620 2633469 vigh.karoly@hofstadter.hu
Gosztola Szabolcs Roto-Elzett Kft. +3620 9223663 szabolcs.gosztola@roto-frank.com
Szántai Sárközi Ambrus e.v. +3630 4384272 redonykeszito@t-online.hu
Brenyó József e.v. +3630 9510555 brenyojozsef@t-online.hu