Ablakainktól és az ajtóktól hosszú időn keresztül elvárjuk a könnyű működtetést, ezek a termékek lakásaink természetes tartozékai, úgy tekintünk rájuk mint pl. háztartási gépeinkre, vagy a bútorainkra.

Vannak ablakok amelyeket csak tisztításhoz nyitunk ki, évente néhányszor, de vannak amelyeket naponta akár tucatszor is nyitunk, buktatunk, fontos, hogy ezek könnyen, egyszerűen működjenek és néhány alapvető igényünket kielégítsenek.

A könnyű működtetés hátterében a magas műszaki színvonalú vasalat-rendszerek, szakszerű alkalmazásuk és az ablakok helyes beépítése áll. A minőségi ablakgyártók az európában piacvezető szerelvényeket, vasalatokat alkalmazzák. Ezek gyártása során garantált a könnyű akadálymentes működtetés. A folyamatos minőségellenőrzés, a korrózióálló vasalatok alkalmazása eredményeként 10 éves működési garanciát nyújtanak a vasalatgyártók a szakszerű beépítés esetén.

Az ablakok beépítését követően és időszakonként a vasalatok karbantartást (tisztítás, zsírzás, csavarok utánhúzása) igényelnek, az esetleges működési problémák a vasalatok utánállításával kiküszöbölhetők. Ezzel garantálható a kifogástalan működés.

Több kiegészítővel a standard termék további igényeket elégíthet ki. Ilyen lehet pl. a résszellőztető, amely segítségével résnyire buktathatjuk ki a szárnyat szellőztetéshez

résszellőztető bukó-nyíló ablakszárnyon

de ide tartozik a nyitásgátló, amellyel lezárhatjuk az ablak nyitását, csak buktatható lesz, nyitáshoz kulccsal ki kell nyissuk a nyitásgátlót. Ezzel sok súlyos baleset megelőzhető, pl. a gyermek nem tud kiesni a nyitott ablakon.Hasznos kiegészítő a csappantyú és a külső húzófogantyú, amelyet balkonajtóra szerelve a teraszra kimenve behúzhatom az ajtót magam után, azt a csappantyú megfogja, a huzat nem fogja csapkodni az ajtót, ha be akarok menni, csak enyhén megnyomom az ajtószárnyat és belülről újra kilinccsel bezárom.

balesetveszély nyitásgátló használata nélkül

Sok esetben hasznos a balkonajtók esetén az alacsony küszöb is, így könnyebb, akadálymentes a közlekedés a teraszra, nincs magas sérülékeny küszöb amit át kell lépni.

 

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐINKET KAPCSOLAT
Prohászka Rajmund I-Wood Kft +3670 3689138 prohaszka@iwood.hu
Kocsis Lajos Gealan Fenstersysteme  +3630 288 8124 Lajos.Kocsis@gealan.hu
Vigh Károly Hofstädter Kft +3620 2633469 vigh.karoly@hofstadter.hu
Gosztola Szabolcs Roto-Elzett Kft. +3620 9223663 szabolcs.gosztola@roto-frank.com
Szántai Sárközi Ambrus e.v. +3630 4384272 redonykeszito@t-online.hu
Brenyó József e.v. +3630 9510555 brenyojozsef@t-online.hu