Figyelje a címkét! - Minőségi nyílászárók hazai gyártásban, hazai munkaerővel

Együttműködés a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete és az ÉMI között

  • a megbízható minőség a tudatos fogyasztói választásért
  • a képzett beépítő szakemberek biztosításáért 
2016.04.21-én a Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete konferenciára hívta meg a hazai nyílászárós szakma valamennyi gyártóját, beépítőjét, hogy az elmúlt évek drasztikus volumen- és létszámcsökkenése után a növekvő igényeknek, új műszaki követelményeknek magas színvonalon tudjon megfelelni, egyúttal hathatós választ adjon az elmúlt években tapasztalt piaci kihívásokra is.
Azonos kérdések foglalkoztatnak minden vállalkozást: Mire számíthatunk, merre tart az építőipar? Hogyan tudunk megfelelni a hazai és export piaci kihívásoknak? Hogyan tudjuk a fogyasztók építők bizalmát megszerezni, megtartani?  Hogyan tudjuk az igényes magas színvonalú termékek valamennyi jó tulajdonságát tartósan a kész épületekben biztosítani?  Ezekre a kérdésekre kerestünk választ szakmai együttműködő partnerünk, az ÉMI N.Kft. vezető szakemberei segítségével. 
A rendezvényen tájékoztatjuk a szakmát, hogy milyen fejlődést biztosító pályázatok, támogatások vehetők igénybe, segíthetik munkánkat, technikai fejlesztésben, piacra jutásban.
 

Júliustól  védjegy-címke a hazai gyártású minőségi nyílászárókon

 
A védjegy-címke két részböl áll, egyrészt az ÉMI minöségi jel védjegye, melyben a QR kód a termékre, gyártmányra vonatkozó információkat tartalmazza, másrészt a Minőségi Magyar Ablakgyártó Egyesület tanúsító jele alkotja. A védjegyet a gyártók termékeiken helyezik el.
Kritikus terület a nyílászárók szakszerű beépítése is - kevés a valóban képzett nyílászáró-beépítő kivitelezők
Fontos, hogy a modern, nagy energiahatékonyságú nyílászárók helyszíni beszerelése szakirányú képzettséget és nagyfokú pontosságot követel.  A nyílászárók beépítésére vonatkozóan különösen igaz, hogy az egyébként kiváló minőségű termék jellemzőit a szakszerűtlen beépítéssel le lehet rontani, és a kész szerkezet így a névleges épületenergetikai jellemzőit sem tudja biztosítani.  Ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő képzettségű szakember építse be a mai korszerű nyílászárókat, amelyek jelentősen meghatározzák otthonaink komfortját, valamint energiafogyasztását. 
 
A hazai nyílászáró gyártók teljes mértékben ki tudják szolgálni a hazai keresletet, mennyiségben és minöségben is, így nem a termékgyártás jelenti a szűk keresztmetszetet, hanem a helyszíni kivitelezés szűkössége, valamint az elérhető, valóban tapasztalt és szakképzett kivitelezők száma. Ez a jelenség idén, a CSOK és az épületenergetikai pályázatok megnyílásával, az építési felújítási projektek felfutásával tovább erősödhet, így a felújítási és új építési folyamatok e téren jelentős kapacitásproblémákba ütközhetnek. 
Nyílászáró-beépítő OKJ-képzés az MMAE koordinációjában
Az immár tartósan fennálló, és várhatóan növekvő szakemberhiány kezelése érdekében az MMAE előkészítette az OKJ képzés beindítását.  Az OKJ képzés keretében duális képzéssel, a szakmai háttér biztosításával, tananyag összeállításával lép fel a gyártói szövetség annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül elegendő jó szakember álljon rendelkezésre az építési és felújítási munkákhoz.  
 
 

További információ:

Prohászka Rajmund 

MMAE elnök

 

 

Az előadások anyagát itt találják:

 

Ablakgyártók napja 2016 04 21 Program

Minőségi Jel bevezetése Prohászka Rajmund 

OKJ tanfolyam beépitoknek Dekra  Bognár Szabó L

OKJ tanfolyam beépitőknek Kocsis Lajos

Támogatási lehetőségek ablakgyártóknak Knyihár Krisztián  

Épületfizikai Előirások Sólyomi Péter

Minőség teljesitmény tanusítás Tóth_ Balázs_CE

 

 

 

 

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐINKET KAPCSOLAT
Prohászka Rajmund I-Wood Kft +3670 3689138 prohaszka@iwood.hu
Kocsis Lajos Gealan Fenstersysteme  +3630 288 8124 Lajos.Kocsis@gealan.hu
Vigh Károly Hofstädter Kft +3620 2633469 vigh.karoly@hofstadter.hu
Gosztola Szabolcs Roto-Elzett Kft. +3620 9223663 szabolcs.gosztola@roto-frank.com
Szántai Sárközi Ambrus e.v. +3630 4384272 redonykeszito@t-online.hu
Brenyó József e.v. +3630 9510555 brenyojozsef@t-online.hu